آموزش واتساپ – صفر تا صد واتساپ و ترفندهای واتساپ!
پیام رسان واتساپ:
به دنبال پیدایش گوشیهای هوشمند تحول عظیمی در نحوه ارتباط انسانها به وقوع پیوست. یکی از این راههای ارتباطی جدید سیستم پیام رسانی واتساپ میباشد. قبل از به بازار آمدن گوشیهای هوشمند، ارتباطات محدود به تماس از طریق تلفن و موبایل و ارسال پیام متنی کوتاه ( sms) بود.
امروزه بر خلاف گذشته راههای ارتباطی مختلف و زیادی به وجود آمده که یکی از این راههای ارتباطی تماس تصویری پیام رسان واتساپ میباشد، این قابلیت واتساپ ، آن را از سایر سیستمهای پیام رسانی از جمله تلگرام متمایز میکند و به گونهای میتوان آن را از ویژگی های برجسته پیام رسان واتساپ برشمرد.
شاید تا حالا نام پیام رسان واتساپ را شنیده باشید و یا اینکه شاید در حال استفاده از این سیستم پیام رسان قدرتمند باشید. در این مقاله قصد داریم پس از معرفی واتساپ و آموزش نصب و راه اندازی واتساپ به آموزش ترفندهای این سیستم پیام رسانی بپردازیم. پس تا انتهای مقاله همراه این بخش از آموزش تیم کلارو باشید.
تاریخچه واتساپ:
شرکت سهامی واتساپ ، سیستم پیام رسان واتساپ را اولین بار در ماه ژانویه سال 2009 میلادی برای استفاده عموم عرضه کرد. شرکت سهامی واتساپ توسط جان کوم و دوستش برایان اکتون که روی هم به مدت 20 سال سابقه کاردر شرکت یاهو داشتند، تأسیس شد.
شرکت واتساپ پس از شکست های پی در پی در اوایل کار سرانجام در سال 2014 به شرکت فیسبوک ملحق شد. با وجود منحل شدن شرکت سهامی واتساپ و پیوستن آن به شرکت فیسبوک، جان کوم و برایان اکتوم تمام تمرکز خود را روی هدف بالقوه خود که ساخت خدمات پیام رسانی سریع و قابل اعتماد در سطح جهان میباشد،معطوف کردهاند.
آنها در شرکت فیسبوک به صورت یک بخش جداگانه به فعالیتهای خود در راستای هدفشان ادامه میدهند. شاید در آینده شاهد عرضه یک سیستم پیام رسان قدرتمند دیگر توسط جان و برایان باشیم.
سیستم پیام رسان واتساپ از شبکه دیتای موبایل یا وای فای برای ارسال پیامها استفاده میکند. واتساپ براساس شماره تماس عمل میکند ، بنابراین با هر خط موبایل تنها یک سیستم واتساپ و در یک دستگاه موبایل نهایتاً دو سیستم واتساپ با دو خط متفاوت میتوان نصب کرد.
در حال حاضر افراد زیادی در سطح جهان در حال استفاده از پیام رسان واتساپ هستند. به دنبال گسترش استفاده از اینترنت همراه ( شبکه دیتای موبایل ) امروزه مردم از پیام رسان واتساپ به عنوان جایگزینی برای پیام متنی یا همان اس ام اس استفاده میکنند. از طریق سیستم پیام رسان واتساپ علاوه بر پیام متنی، فیلم ، عکس ، پیام صوتی ، لوکیشن ، فایل با فرمتهای مختلف هم میتوان ارسال کرد.
واتساپ در ایران:
در ایران واتساپ یک سیستم پیام رسان محبوب است. شاید دلیل این محبوبیت، فیلتر شدن تلگرام باشد. امکان برقراری تماس تصویری و داشتن ظاهری ساده و خلوت به محبوبیت هر چه بیشتر این پیام رسان در بین مردم کمک شایانی کرده است. امروزه اکثر ایرانیان از این سیستم پیام رسان در ارتباطات خود در طول روز استفاده میکنند.
نصب و راه اندازی واتساپ:
- ابتدا آخرین بروزرسانی سیستم پیام رسان واتساپ را دانلود کرده و در دستگاه موبایل خود نصب کنید.
- پس از وصل کردن موبایل خود به یک شبکه اینترنتی ( دیتا یا وای فای ) سیستم واتساپ را اجرا کنید.
- پس از اجرا کردن واتساپ دو جای خالی در صفحهی موبایل شما نمایش داده خواهد شد. در جای خالی اول، کشوری که اپراتور سیم کارت موردنظر شما متعلق به آن است را انتخاب کنید. بدین صورت با انتخاب کشور ،کد کشور به صورت خودکار به ابتدای شماره تماس اضافه خواهد شد.
- در جای خالی دوم شماره تماس خود را وارد کنید، توجه داشته باشید که سیم کارت شما باید فعال و در دسترس باشد. هنگام وارد کردن شماره تماس نیازی به وارد کردن عدد صفر در ابتدای شماره تماس نیست چون کد کشور خود را در مرحله قبلی وارد کرده اید. حالا گزینه NEXT را بزنید.
- اکنون واتساپ یک کد تأیید شش رقمی به شماره تماسی که وارد کرده اید میفرستد. یادتان باشد که قبل از همه مراحل فیلترشکن را خاموش کرده باشید. چون ممکن است در دریافت پیام از سوی واتساپ دچار مشکل شوید.
- پس از دریافت کد تأیید شش رقمی ، آن را در فیلد مخصوص واتساپ وارد کنید تا مراحل راه اندازی واتساپ کامل شود.
به 3 دلیل ممکن است که کد تأیید به شما ارسال نشود !
الف) اگر پس از گذشت چند دقیقه پیامکی از سوی واتساپ دریافت نکردید، شماره تماسی که وارد کرده اید را چک کنید شاید شماره تماس را اشتباه وارد کرده باشید. در اینصورت باید گزینهی آبی رنگ wrong number را انتخاب کنید و شماره تماس خود را به طور صحیح وارد کنید. اندکی صبر کنید کد تأیید به شما پیامک خواهد شد.
ب) ممکن است شماره تماسی که وارد کرده اید صحیح باشد اما پیامکی به شما ارسال نشده باشد. در اینصورت گزینهی resend sms را بزنید تا واتساپ نسبت به ارسال پیامک اقدام کند.
ج) درصورتیکه باز هم پیامکی دریافت نکردید گزینهی call me را انتخاب کنید. در این حالت واتساپ طی برقراری یک تماس، کد تأیید را برایتان خواهد خواند. اکنون شما با وارد کردن کد تأیید وارد مرحلهی بعدی میشوید.
7) حالا تنظیمات پروفایل خود را انجام دهید، در قسمت نام، نامتان را وارد کنید که بعداً هم میتوانید آن را تغییر دهید. عکسی برای پروفایل تان انتخاب کنید که اختیاری است.
8) حالا واتساپ از شما اجازه میگیرد که به مخاطبین و گالری عکسهای شما دسترسی داشته باشد، شما کافیست گزینه allow را انتخاب کنید.
9) اکنون اکانت واتساپ شما آماده است.
طریقه نصب پیام رسان واتساپ در کامپیوتر:
برای نصب واتساپ در کامپیوتر شما کافیست ابتدا پیام رسان واتساپ را در تلفن همراه خود نصب کنید سپس گوشی خود را به اینترنت وصل کنید . حالا وارد کامپیوتر خود شوید وب سایت رسمی واتساپ www.whatsapp.com را در مرورگر اینترنت سرچ کنید. در مرحله بعد واتساپ نصب شده در تلفن همراه خود را باز کنید و 3 نقطه بالای صفحه در سمت راست را انتخاب کنید. بعد گزینه whatsapp web ( واتساپ وب) را بزنید. حالا کد QR نمایش داده شده در کامپیوتر خود را به وسیله تلفن همراه خود اسکن کنید. بدین ترتیب پیام رسان واتساپ را در کامپیوتر خود فعال می کنید.
معرفی بخش های مختلف واتساپ :
در حالت کلی صفحه واتساپ از 3 بخش تشکیل شده است:
- CHATS ( گفتگوها ) : در این بخش میتوانید با دوستانتان چت کنید.
- STATUS (وضعیت) : این بخش کاربردی شبیه استوری اینستاگرام دارد. با استفاده از این بخش شما میتوانید عکس،گیف،متن،ویدیو کوتاه را به اشتراک بگذارید.
- CALLS ( تماسها ) : در این بخش میتوانید با دوستان تان تماس صوتی یا تصویری برقرار کنید.
دسترسی به تنظیمات واتساپ:
واتساپ خود را باز کنید و 3 نقطه بالای صفحه سمت راست را کلیک کنید، وارد SETTING ( تنظیمات) شوید.
SETTING : شامل بخش های
- ACCOUNT : ( حساب کاربری)
- CHATS : ( گفتگوها )
- NOTIFICATIONS : (اعلانها )
- DATE AND STORY USAGE : ( فضای ذخیره سازی داده )
- CONTACTS : ( مخاطبین )
- HELP : ( راهنمایی )
میباشد.
هریک از بخشهای SETTING شامل زیرشاخههای جداگانهای است.
به عنوان مثال: بخش ACCOUNT ( حساب کاربری ) شامل زیرشاخههای زیر میباشد.
- Privacy ( حریم خصوصی )
- Security ( امنیت )
- Two step verification ( تأیید شماره دو مرحلهای )
- Change number ( تغییر شماره )
- Delet my account ( حذف حساب من )
هر یک از زیر شاخههای بالا نیز خود دارای چند بخش هستند.
به عنوان مثال: وارد بخش privacy میشویم.
- Last seen یا همان آخرین بازدید، اولین بخش آن است. با استفاده از این گزینه میتوانید مشخص کنید که چه کسانی زمان آخرین بازدید شما را ببینند، every one (هرکس) ، my contacts ( مخاطبین من ) ، nobody (هیچ کس).
- دومین مورد از privacy ، profile photo است که در این مورد هم مانند آخرین بازدید مشخص میکنید که چه کسانی میتوانند عکس پروفایل واتساپ شما را ببینند .
- گزینه سوم این بخش about است، about در واقع اطلاعاتی است که شما در قسمت پروفایل درباره خودتان نوشتهاید به معنای دیگر اطلاعات بیشتر درباره شما.
- گزینه چهارم هم درباره وضعیت ( status ) شما است که میتوانید همانند بخش اول و دوم مشخص کنید که چه کسانی قادر به دیدن آن هستند.
- گزینه پنجم، live location است که شما میتوانید هنگام گفتگو با دوستانتان مکان خود را به صورت زنده نمایش دهید.
- گزینه ششم blocked contacts : در واقع مخاطبینی که شما آنها را مسدود کرده اید را نشان میدهد.
- گزینه آخر read receipts : با برداشتن تیک این گزینه دیگر کسی نمیتواند متوجه شود که پیام های او را خوانده اید یا نه.
چند نکته:
- انتقال اکانت واتساپ به شماره تماس دیگر:
اگر بخواهید اکانت واتساپ خود را به شماره دیگری انتقال دهید کافیست مراحل رو به رو را طی کنید: setting> account> change number
- چطور اکانت واتساپ خود را حذف کنم؟
کافیست مراحل setting> account> delet my account را طی کنید.
- سایز متن واتساپ را چگونه تغییر دهم؟
کافیست مراحل رو به رو را طی کنید: setting> chats> font size که دارای 3 حالت small ( کوچک )، medium ( متوسط )، large ( بزرگ ) میباشد.
- چگونه مصرف دیتا را هنگام تماس با واتساپ کاهش دهم؟
Setting> date and storage usage> call setting کافیست این مراحل را طی کنیدو call setting را فعال کنید تا در مصرف دیتا هنگام تماس صرفه جویی کنید.
- جلوگیری از دانلود خودکار فایل در واتساپ:
در واتساپ فایلها به صورت خودکار ذخیره میشوند، که هم مصرف اینترنت شما بالا میرود و هم باعث پر شدن فضای ذخیره سازی گوشی شما میشود. برای جلوگیری از این دو مشکل احتمالی شما میتوانید دانلود خودکار فایل در واتساپ را غیر فعال کنید.
Setting> data and storage usage با طی کردن این مراحل به media auto download ( دانلود خودکار رسانه ) میرسید، با سه گزینه
When using mobile data، when connected to wi_fi ، when using roaming روبه رو میشوید.
بعد از انتخاب هر یک از 3 گزینه ، پنجره پاپ آپی به شما نمایش داده میشود که شامل چهار گزینه photos، audio ، videos ،documents میباشد. برای غیرفعال کردن دانلود خودکار هر نوع فایل فقط کافیست تیک مربوط به آن را حذف کنید. اگر هم میخواهید دانلود خودکار واتساپ را به طور کامل حذف کنید، تیک 4 گزینه نام برده را برای هر 3 حالتی که ذکر کردیم بردارید و گزینه ok را بزنید تا تغییرات ذخیره شوند.
- شما میتوانید در استاتوس یا همان وضعیت واتساپ ، لینک وبسایت خود را برای معرفی محصولات و خدماتتان قرار دهید. برای اینکار در استاتوس واتساپ ، ابتدا http:// را تایپ کنید و سپس آدرس وبسایت خود را بنویسید، به طور مثال :https://clarotm.ir
نتیجه گیری:
در این مقاله به معرفی واتساپ و آموزش آن پرداختیم. پیام رسان واتساپ در حال حاضر یک پیام رسان محبوب در بین ما ایرانیان است که 71 در صد مردم کشورمان از آن استفاده میکنند. امیدوارم این بخش از آموزش تیم کلارو مورد رضایت شما عزیزان بوده باشد. در صورتیکه مقاله برایتان مفید بوده باشد خوشحال میشویم آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
شما چطور آیا از واتساپ استفاده میکنید؟ این پیام رسان چقدر مورد رضایت شماست؟
امتیاز این مطلب از نظر شما
-
نوشته شده توسط : امیررضا حیدری
- بروز شده در تاریخ : مرداد 8, 1400