اشتراک گذاری این محتوا

20 نکته برای فریلنسرهای تازه کار

در پی توسعه فناوری و اینترنت، نوع کسب و کارها و نحوه انجام فعالیت‌ها تغییرات گسترده‌ای را تجربه کردند. بعضی از افراد ترجیح دادند با توجه به مهارت‌های متفاوت، به صورت همزمان در حوزه‌های گوناگون مشغول به کار شوند و بجای وجود یک کارفرما (ی غرغرو)، خودشان قوانین کاریشان را تعیین کنند.

در مقاله حاضر راجع به مفهوم فریلنسرینگ، نمونه کارهای فریلنسری، مزایا و معایب و 20 نکته برای فریلنسرهای تازه کار صحبت می‌کنیم.

فریلنسرینگ؛ ترند جدید در کسب و کار آنلاین

 

فریلنسینگ به مفهوم خوداشتغالی دلالت دارد که معمولا به صورت دورکاری یا آزادکاری انجام می‌شود. فردی که به اشتغال فریلنسینگ روی می‌آورد، فریلنسر نام دارد.

فریلنسر می‌تواند به صورت همزمان با چندین شخص حقیقی یا شرکت‌های حقوقی قرارداد کاری ببندد. امروزه سایت‌ها و اپلیکیشن‌های زیادی وجود دارند که فرد با توجه به مهارت و تخصصش، رزومه کاری خود را برای آن‌ها بفرستد و بصورت فریلنسر آغاز به کار کند.

برخی از سایت‌های داخلی برای فریلنسرها: پونیشا- تایپیران- کارلنسر- دورکار- ورکفا-…

برخی از سایت‌های خارجی برای فریلنسرها: Freelancer- Proz- Translated- Upwork- FlexJobs-…

 

فریلنسر چه کاری را می‌تواند انجام بدهد؟

 

تنوع و گستردگی شغلی برای فریلنسرها به میزان مهارت و تخصص فردیشان مربوط است.

برای نمونه؛ تدریس خصوصی، نویسنده، مترجم، کپی رایتر، تولید محتوا (متنی- صوتی- تصویری)، توسعه دهنده وب، برنامه نویس، طراح گرافیک، پشتیبان سایت، عکاسی، کارشناس سئو، طراح سایت، مربی شخصی و…

 

مزایا و معایب فریلنسری

مزایاساعت کاری منعطفزمان آغاز و پایان کار به تشخیص فریلنسر تعیین می‌شود.
افزایش اعتماد به نفسفریلنسرها با ساختن موقعیت‌های دلخواه که در آن احساس راحتی می‌کنند، می‌توانند به کار موردعلاقه‌شان بپردازند. این امر موجب افزایش اعتماد به نفس آن‌ها می‌شود.
خود کارفرماییبا توجه به شناخت کامل فریلنسر نسبت به کاری که انجام می‌دهد، بهتر می‌تواند برای بازاریابی خود برنامه ریزی کند. همچنین تمام درآمد حاصل از کار متعلق به فریلنسر است نه شخص دیگری.
افزایش ارتباطات مؤثردر زمان شروع فریلنسرینگ، فریلنسر یاد می‌گیرد چگونه برای جذب مشتری پیش قدم شود و با آدم‌های اطرافش برخورد مناسبی داشته باشد.
تسلط بر مشتریفرد فریلنسر می‌تواند پیش از شروع کار با مشتری قراردادی منعقد کند که شامل هزینه پروژه، تعداد بازبینی و تغییرات و… باشد.
افزایش مهارت‌های جدیدفریلنسرها برای افزایش تعداد مشتری، نیاز به ارتقا خود و مهارت‌هایشان دارند.
گسترش حرفهیک فریلنسر که رئیس خودش است، با اطمینان بیشتر و دست باز می‌تواند برای آینده کسب و کار خود تصمیم بگیرد، ریسک کند و از مرزهای حرفه خود فراتر برود.
عدم وابستگی به مکان ثابت برای کاریک فریلنسر به مکان ثابتی مانند اداره یا شرکت برای انجام کارش نیازی ندارد و می‌تواند هر کجا که احساس راحتی داشته باشد، پروژه‌ کاریش را انجام بدهد.
معایبسختی در شروع کاربرای موفقیت در حرفه فریلنسینگ باید صبور بود. ممکن است فریلنسر در چند ماه نخست مشتری چندانی نداشته باشد اما اوضاع به همین منوال نخواهد ماند.
تنهاییفریلنسر باید به تنهایی مسئولیت انجام به موقع پروژه‌ها، پشتیبانی، درآمد و هزینه، پیدا کردن مشتری و مدیریت برنامه‌هایش را به عهده بگیرد.
توقع زیاد مشتری از فرد
عدم بهره‌مندی از مزایای کاری رسمیمزایای مرسوم مانند بیمه، پاداش، تعطیلات با حقوق و… برای فریلنسرها وجود ندارد.
تعطیلات نامنظمفریلنسر مانند یک کارمند رسمی نمی‌تواند آخر هفته خود را دور از کارش سپری کند یا به تعطیلات رسمی بدون کار فکر کند. البته این یک تصمیم شخصی است که فریلنسر چگونه با مدیریت برنامه زمانی، بتواند برای خود تعطیلات منظم بسازد اما معمولا فرد فریلنسر از این راه به امرار معاش می‌پردازد و تعطیل کردن کارش به معنی درآمد صفر است.

 

20 نکته برای فریلنسرهای تازه کار

 

اگر به تازگی وارد حرفه فریلنسینگ شده‌اید و هنوز تجربه کافی کسب نکردید، تیم کلارو با معرفی 20 نکته مخصوص فریلنسرهای تازه کار نگرانی شما را برطرف می‌کند.

 

  • کلید دوام موفقیت فریلنسر، برنامه ریزی برای کسب و کارش است: برنامه ریزی گام اول و تعیین کننده در آزادکاری می‌باشد. ایده‌ها و چالش‌های خود را بنویسید و حداقل هفته‌ای یکبار به سراغشان بروید. تعیین برنامه کاری در ایجاد یک برنامه‌ریزی روزانه مفید به شما کمک خواهد کرد.

 

  • نرم‌افزارهای اصلی کارتان را پیدا کنید: نرم‌افزارای مرتبط با کار شما همان ابزارهای کاریتان هستند. در آغاز کار ممکن است از نرم‌افزارهای رایگان استفاده کنید. اما استفاده از آن‌ها تا جایی مفید است که محدودیت استفاده نداشته باشند.

 

  • لوگوی کاری خود را بسازید: استفاده از لوگوی کاری در تبلیغات به حرفه‌ای دیده شدنتان کمک بزرگی می‌کند. طراحی لوگو کاری باعث می‌شود همیشه در ذهن مشتریانتان یک فریلنسر حرفه‌ای به نظر برسید.

 

  • فریلنسرهای حوزه کاریتان را بشناسید: شناخت و برقراری ارتباط با کسانی که در حوزه کاری شما یا نزدیک به آن فعالیت می‌کنند، در توسعه آینده کاری تأثیر زیادی دارد. گاهی می‌توانید از تجربیات و مهارت آن‌ها به عنوان مکمل کار خود استفاده کرده و رضایت مشتری از خودتان را افزایش بدهید.

 

  • فعالیت در پلتفرم‌های اجتماعی را فراموش نکنید: فراموش نکنید شما به عنوان یک فریلنسر محدود به زمان و مکان خاصی نیستید. مهارت‌ها و خدمات خود را در شبکه‌های اجتماعی به نمایش بگذارید. می‌توانید از همین ابتدا نمونه کارهای خود را در پلتفرمی مانند لینکدین به اشتراک بگذارید. نمونه کارهای شما، رزومه شما هستند.

 

  • سایت اختصاصی خود را راه اندازی کنید: راه اندازی سایت شخصی به معنی معرفی و دیده شدن بیشتر و در نتیجه جذب مشتری‌های بیشتر است. با نمایش خدمات و کاتالوگی از کارهای انجام شده، به طور مداوم سایتتان را بروز رسانی کنید.

 

  • از ارائه خدمات رایگان غافل نشوید: به بهانه مناسبت‌های مختلف یا عضویت افراد در سایت، خدمات رایگان و تخفیف‌های ویژه را در اختیار مخاطبتان بگذارید. همچنین می‌تواند با ارائه تخفیف ویژه برای مشتریان وفادارتان، آن‌ها را برای همیشه داشته باشید.

 

  • خلاقیت به خرج بدهید: هر چندوقت یکبار، چه در زمینه ارائه خدمات و چه در محل کاریتان خلاقیتتان را به نمایش بگذارید. تغییر دکوراسیون ساده در محلی که کارهایتان را انجام می‌دهید، حال و هوایتان را عوض خواهد کرد. همچنین خلاقیت در ارائه خدمات به مشتریانتان نیز در آن‌ها احساس رضایت و اعتماد بیشتری را بوجود می‌آورد.

 

  • هنگام کار، فقط مشغول کار کردن باشید: در زمان‌های مشخصی که برای کار کردن در نظر گرفتید، به سرگرمی و چک کردن پیام‌های غیرضروری و نامربوط مشغول نشوید. به برنامه زمانی خود پایبند باشید.

 

  • برنامه زمانی کارتان را تعیین کنید: به عنوان یک فریلنسر پایبند و متعهد، ساعت شروع و پایان کار تعیین کنید. سعی کنید ساعت کاریتان منعطف باشد تا دچار استرس و سردرگمی نشوید. برنامه منعطف برنامه‌ای است که علاوه بر ساعت کاری خالص، زمان جبرانی و استراحت نیز داشته باشد.

 

  • زمان کافی برای هر سفارش کاری بگذارید: وقتی سفارش کاری را قبول می‌کنید، با توجه به اطلاعاتی که باید در پایان کار تحویل مشتری بدهید، مدت زمانی را برای انجام پروژه تخمین بزنید.

 

  • مدیریت مالی یاد بگیرید: درآمد و مخارج ماهیانه‌تان را یادداشت کنید. شما هم مانند تمام شرکت‌های بزرگ و موفق برای کارتان سال مالی تعیین کنید.

 

  • امنیت مالی را جدی بگیرید: تغییرات گسترده در مشاغل آزاد فریلنسری قابل پیش‌بینی نیست. مشتریان شما در عین وفاداری، ثابت نمی‌مانند. برای روزهای آینده‌تان پس‌انداز کنید.

 

  • سعی کنید برای هر پروژه یک قرارداد کاری تنظیم کنید: در کنار تمام مشتری‌های خوب، چند نفر پیدا می‌شوند که با خواسته‌های نابه‌جا در طول انجام پروژه، وقت و انرژیتان را هدر بدهند. برای جلوگیری از فرسایش کاری سعی کنید پیش از شروع پروژه با مشتری یک توافق دو طرفه‌ي مكتوب (به صورت آنلاين) داشته باشيد.

 

  • در حوزه كاريتان آپدیت باشید: فریلنسری در کارش موفق می‌شود که با اطلاعات روز دنیا جلو برود. اطلاعات مورد نیاز کارتان را همیشه بروز کنید.

 

  • از نظرسنجی میان مشتریانتان غافل نشوید: به هرحال شما به عنوان یک فریلنسر وابسته به مشتریانتان هستید. باید خواسته‌ها و نیازهایشان را بشناسید. این کار در نوع ارائه خدمات و حتی افزایش ارتباط مؤثر با آن‌ها بسیار مهم است.

 

  • قیمت گذاری بر روی خدماتتان را یاد بگیرید: قیمتی که به مشتری می‌گویید، قیمت کار نهایی و وقتی است که برای انجام کارش گذاشتید. برای اطلاع از قیمت‌ها به حوزه کاری مرتبط مراجعه کنید.

 

  • برای خود و اطرافیانتان وقت بگذارید: فریلنسری فقط کار کردن نیست. اگر طولانی مدت فقط کار کنید، از کارتان خسته و دلزده خواهید شد، دیگر انرژی سابق را ندارید و ممکن است آن را رها کنید. هر چندوقت یکبار به خود استراحت چندروزه بدهید و سراغ کار نروید.

 

  • مغرور نشوید: اگر مشتریان زیادی داشتید، لازم نیست مغرور شوید. شما تنها فریلنسر دنیا نیستید و قطعا فریلنسرهای دیگر، چه بسا با مهارت‌های بیشتر وجود دارند. به سلیقه مشتری احترام بگذارید و کار را مطابق خواسته او تحویل بدهید.

 

  • همیشه در حال یادگیری باشید: در کنار کار کردن، بخشی از زمان خود را به ارتقا مهارت‌هایتان اختصاص بدهید. از ایده‌های جدید استقبال کنید.

در مقاله فوق سعی کردیم راه فریلنسینگ را به فریلنسرهای تازه کار و علاقه مند به این حوزه نشان بدهیم. اگر عضوی از جامعه بزرگ فریلنسینگ هستید، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
محبوب ترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + هشت =